BIODINÀMICA

Agricultura preventiva

play_mini

Apliquem pràctiques biodinàmiques des del 2013

Després de la nostra experiència en agricultura ecològica va arribar la biodinàmica, que ha implicat la recuperació i la integració de l’univers que compon el nostre entorn: la terra, el regne vegetal, el regne animal, la influència dels astres i l’ésser humà.

COBERTES VEGETALS

La coberta vegetal viva a la vinya és una tècnica de manteniment del sòl. Aquestes cobertes poden ser espontànies, deixant créixer la flora naturalment, o induïdes. Constitueix un sistema de cura eficaç a l’agricultura biodinàmica i contribueix a regular la retenció i el drenatge de l’aigua. Tanmateix, augmenta la biodiversitat i la proliferació d’enemics naturals de les plagues habituals de la vinya, redueix els riscos d’erosió i millora l’estructura del sòl, enriquint-lo en matèria orgànica i activant la vida microbiana.

COMPOST

Per complementar, també utilitzem compost d’animals de granges seleccionades amb sensibilitat ecològica.

Hem incorporat a les nostres terres vaques, ovelles, gallines i cavalls que ens aporten compost propi, la qual cosa suposa la base dels nostres preparats, que generen major activitat microbiana. Par complementar també utilitzem compost d’animals de granges seleccionades amb sensibilitat ecològica.

Preparats

PLANTES MEDICINALS

Cuidem les nostres vinyes amb infusions preventives de plantes medicinals del nostre hort d’ortigues, dent de lleó, milfulles, cua de cavall, valeriana, … Aquestes decoccions activen principis contra possibles plagues, fongs i malalties.

OBSERVACIÓ

Aprenentatge continu

Respectem la creença de la influència de la lluna i de l’univers en les feines del camp. Estem conscienciats de la feina que tenim per endavant, alhora que ens comprometem quan veiem la generositat amb la que respon la natura. No podem obviar que la natura té una influència directa i determinant sobre els nostres cultius, pel que és la nostra obligació aprendre a interpretar-la.