Project Description

GRAMONA ARGENT ROSÉ

Brut Nature · 2014 ECO

GRAMONA ARGENT ROSÉ

Brut Nature · 2014 ECO

STAR

Vol. 12% Varietats: 100% Pinot Noir
Dscarrega la fitxa   icon_ficha Descobreix els nostres estoigs   icon_ficha

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat.No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos

A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem el nostre propi compost animal i vegetal i els preparats de la nostra pròpia granja.

ELABORACIÓ

Després d’un intens treball en la recerca de la maduresa òptima, es procedeix a la verema manual en caixes de 20 kg. Els raïms van a la taula de selecció i posterior entrada per gravetat a la premsa. Es premsen sencers obtenint només un 35% d’extracció i separant meticulosament les fraccions.

El most fermenta en bóta de roure francès de 600 litres a temperatura controlada en cambra freda a 14ºC. S’obté un vi base fresc, elegant de fort esquelet.

Una de les consignes des del primer moment és aconseguir l’harmonia entre l’expressivitat aromàtica del varietal, mantenint la seva característica tonalitat i evitar en tot moment una excessiu aportació de tanins.

Criança en rima mínima de 48 mesos.

Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs i en el silenci de la cava utilitzem el tap de suro natural que possibilita les més llargues criances. Utilitzem pupitres. El remogut i el degorge es fan manualment. 4 grams per litre.

LOGO_CORK-AGED-WITH-cercle-300x300 Utilitzem tap de suro durant la criança per a tots els nostres caves de més de 5 anys i també per a la gamma d’Argents. Els processos de rima, remogut, pupitre, degollament, etiquetat i encel·lofanat són manuals.

SENSACIONS 

star

VISTA

Color pell de ceba amb reflexos de coure.

NAS

Un perfil fora del comú, que va des de la subtilesa a la complexitat. Floral: roselles, roses vermelles fresques. Fruits vermells: maduixes  silvestres, nabius, groselles. Les notes de la criança es fonen en forma de mantega, crema anglesa i pasta de full. Un toc de vainilla i fonoll. Una nota de mineralitat (guix) es fixa al fons del conjunt.

BOCA

Entrada molt fresca. Fina estructura fruitera vertical. Carbònic plenament integrat, cruixent que es fon amb una vivaç i sostinguda acidesa.

HARMONIES

Tot tipus d’aperitius, molt agradable amb el menjar especiat, oriental, thai, caribeny. També per a la cuina Mediterrània, és un gran aliat de la millor matèria prima.