Project Description

GRAMONA ARGENT

Brut Gran Reserva 2012

GRAMONA ARGENT

Brut Gran Reserva 2012

STAR

Vol. 12% Varietats: 100% Chardonnay
Descarrega la fitxa   icon_ficha Descobreix els nostres estoigs    icon_ficha

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat.No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos

A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem el nostre propi compost animal i vegetal i els preparats de la nostra pròpia granja.

ELABORACIÓ

Després d’un intens treball en la recerca de la maduresa òptima, es procedeix a la verema manual en caixes de 20 kg. Els raïms van a la taula de selecció, entrada per gravetat, es premsen sencers, obtenint només un 35% d’extracció, separant meticulosament les fraccions.

Criança en rima de més de 48 mesos, el que representa més temps del requerit per al Consell Regulador.

Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs i en el silenci de la cava utilitzem el tap de suro natural que possibilita les més llargues criances. Utilitzem pupitres. El remogut i el degorge es fan manualment.

Dosage moderat d’aproximadament 6 grams per litre. El licor d’expedició prové de la solera centenària. Art que respon a una tradició familiar generacional.

 

LOGO_CORK-AGED-WITH-cercle-300x300 Utilitzem tap de suro durant la criança per a tots els nostres caves de més de 5 anys i també per a la gamma d’Argents. Els processos de rima, remogut, pupitre, degollament, etiquetat i encel·lofanat són manuals.

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc pàl·lid amb reflexos verdosos.

NAS

Elegància i subtilesa. Poma golden, pinya, nectarina. Cítrics frescos: pell de llima. Acompanyen les notes de fleca: molla de pa, mantega. Flors blanques, fonoll. En el fons, tons torrats molt fins: ametlles torrades.

BOCA

Entrada fresca, bon volum en boca, cremós, de fina bombolla. Final sec de bona acidesa. En retro gust trobem la fruita blanca madura i records de fruits secs.

HARMONIES

Tot tipus de marisc, especialment les ostres, formatges, embotits, foies. Aquest cava et farà gaudir dels més exquisits menjars.