Project Description

GRAMONA CELLER BATLLE

Brut ·  2009

Finca Font de Jui

GRAMONA CELLER BATLLE

Brut ·  2009

Finca Font de Jui

STAR

Vol. 12% Varietats: 75% Xarel·lo, 25% Macabeu
Descarrega la fitxa   icon_ficha Descobreix els nostres estoigs   icon_ficha

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat.

No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem el nostre propi compost animal i vegetal i els preparats de la nostra pròpia granja.

ELABORACIÓ

Ens responsabilitzem de cada pas de l’elaboració dels nostres vins, des del camp fins l’ampolla. Collim el raïm manualment, utilitzem taula de selecció, entrem el raïm per gravetat i el premsem sencer.

Criança en rima de més de 120 mesos.

Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs en el silenci de la cava, fem servir tap de suro, que possibilita les més llargues criances. Ús de pupitres. El remogut i el degollament s’efectuen manualment.

 

 

LOGO_CORK-AGED-WITH-cercle-300x300 Utilitzem tap de suro durant la criança per a tots els nostres caves de més de 5 anys i també per a la gamma d’Argents. Els processos de rima, remogut, pupitre, degollament, etiquetat i encel·lofanat són manuals.

FINCA FONT DE JUI

La Finc Font de Jui consta d’unes 22,5 has. De les quals, 15 són de Xarel·lo i 7,5 de Macabeu. S’estenen entre el Riu Anoia (La Plana, a 100mts sobre el nivell del mar) fins el turó de Mas Escorpí (a 350 mts sobre el nivell del mar), que domina el poble de Sant Sadurní, i les seves pendents d’orientació sud. Amb un sòl de composició argilós-calcari, amb plaques de sorra al costat del riu i amb profusió de roca a la zona més alta i seca. Gramona treballa el Paratge, com totes les seves terres, amb filosofia ecològica i biodinàmica.

És un Paratge de concepte bordelès, el concepte “Chateau”, que agrupa parcel·les de més d’una varietat, considerades indispensables per a la identitat del vi, als voltants del Celler Batlle, que se situa enmig d’aquest territori delimitat.

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc color palla amb reflexos daurats de tonalitats brillants.

NAS

Intens i complex. Fruita blanca madura: préssecs, poma golden. Cítrics de la pell de la llimona. Espurnes d’herbes aromàtiques: romaní, farigola, llorer. Flor de cirerer. Molsa, fenc. Les notes de criança són infinites: escorça de pa torrat, pasta de full, mantega. Avellanes torrades, crema anglesa, cafè, praliné, vainilla, bombó anglès.

BOCA

L’entrada és contundent i amb enormes matisos. Equilibri entre maduresa i frescor. Bombolla fina, fundent, cremosa que dóna una sensació de plenitud, una carícia al paladar. Expressiva via retronasal que confirma els records de fruita i de la seva llarga criança i un deix mineral tanca el conjunt.

HARMONIES

Aquest escumós farà gaudir de totes les delícies dels grans menjars. És  respectuós amb totes les matèries primeres i elaboracions. Ideal per acompanyar tot un menú degustació. Encara que sens dubte la bona companyia i els grans moments són la seva millor harmonia.