Project Description

GRAMONA III LUSTROS

Brut Nature · 2011

Finca Font de Jui

GRAMONA III LUSTROS

Brut Nature · 2011

Finca Font de Jui

STAR

Vol. 12% Varietats: 75% Xarel·lo, 25% Macabeu
Descarrega la fitxa   icon_ficha Descobreix els nostres estoigs   icon_ficha

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat.No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos

A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem el nostre propi compost animal i vegetal i els preparats de la nostra pròpia granja.

ELABORACIÓ

Ens responsabilitzem de cada pas de l’elaboració dels nostres vins, des del camp fins l’ampolla. Collim el raïm manualment, utilitzem taula de selecció, entrem el raïm per gravetat i el premsem sencer.

Aquest escumós té un període de criança de 96 mesos.

Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs en el silenci de la cava, fem servir tap de suro, que possibilita les més llargues criances. Ús de pupitres. El remogut i el degollament s’efectuen manualment. Brut Nature, caràcter de la terra i del seu entorn. < 3 grams de sucre per litre.

LOGO_CORK-AGED-WITH-cercle-300x300 Utilitzem tap de suro durant la criança per a tots els nostres caves de més de 5 anys i també per a la gamma d’Argents. Els processos de rima, remogut, pupitre, degollament, etiquetat i encel·lofanat són manuals.

FINCA FONT DE JUI

La Finca Font de Jui consta d’unes 22,5 has. De les quals, 15 són de Xarel·lo i 7,5 de Macabeu. S’estenen entre el Riu Anoia (La Plana, a 100mts sobre el nivell del mar) fins el turó de Mas Escorpí (a 350 mts sobre el nivell del mar), que domina el poble de Sant Sadurní, i les seves pendents d’orientació sud. Amb un sòl de composició argilós-calcari, amb plaques de sorra al costat del riu i amb profusió de roca a la zona més alta i seca. Gramona treballa el Paratge, com totes les seves terres, amb filosofia ecològica i biodinàmica.

És un Paratge de concepte bordelès, el concepte “Chateau”, que agrupa parcel·les de més d’una varietat, considerades indispensables per a la identitat del vi, als voltants del Celler Batlle, que se situa enmig d’aquest territori delimitat.

SENSACIONS 

star

VISTA

Color de palla amb reflexos daurats.

NAS

Bona intensitat i gran expressivitat. Fruita d’os madura-préssec, albercoc-pomes. Herbes mediterrànies-romaní i farigola. Notes pronunciades de la criança, fruits secs – avellanes, nous – crosta de pa torrat, cafè i notes especiades.

BOCA

Entrada poderosa, amb una gran estructura al seu pas pel paladar. Bombolles fines que es fonen en el vi deixant una textura de vellut.  Gran frescor i verticalitat, amb un final de boca de sensacions minerals.

HARMONIES

Es tracta d’un vi plenament gastronòmic. Gràcies a l’equilibri entre estructura, cremositat i frescor, harmonitza  amb una infinitat de matèries primeres i elaboracions. Pernil iberic, foie o carns fredes. Mariscs, peixos. carns blanques, arrossos, fins i tot també alguns plats de cullera. Paelles, marmitakos i rissottos.