Project Description

GRAMONA MART

Xarel·lo vermell 2017 · Demeter

ORIGENS

GRAMONA MART

Xarel·lo Vermell 2017 · Demeter

STAR

gramona_origens
Vins elaborats amb varietats autòctones del Penedès.

Vol. 11,5% Varietats: 100% xarel.lo vermell
Descarrega la fitxa   icon_ficha Descobreix els nostres estoigs   icon_ficha
demeter
* El segell Demeter garanteix que un vi s’ha elaborat seguint el mètode biodinàmic. A Gramona, fa al.lusió tant al cultiu del raïm com a l’elaboració del vi.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem el nostre propi compost animal i vegetal i els preparats de la nostra pròpia granja.

ELABORACIÓ

Mart es un vi elaborat amb una varietat autòctona del Penedès que ha fregat l’extinció, però que ha ressorgit amb la força del planeta vermell: la xarel·lo vermell.

La finca mare d’aquest vi és Font Jui, una finca familiar amb una extensió de 4 hectàrees de xarel·lo de sòls argilosos i calcaris molt particulars.

Per a la seva elaboració es du a terme una verema manual, amb una segona tria a la taula de selecció. El raïm es macera en fred durant 24 hores i la fermentació té lloc en foudres, bótes de fusta de 3000 litres de diversos anys.

El resultat és un vi refrescant, vivaç i delicat amb marcades aromes a fruites i herbes mediterrànies tocades pel caràcter mineral del nostre terrer.

SENSACIONS 

star

VISTA

Rosa pàl·lid pell de ceba amb ribets de coure brillants.

NAS

D’intensitat mitja on predominen les notes florals i les herbes mediterrànies –romaní, farigola, ginestell-. El seu caràcter de fruita s’expressa en forma de pera i poma verda, pomelo, préssec, albercoc.

BOCA

Lleuger i envoltant al seu pas. En retronasal torna a sortir la fruita amb predomini dels cítrics i un record mineral. Final de vivaç i sostinguda acidesa que es fon amb un toc amargant propi de la varietat i que aporta longitud al conjunt.

HARMONIES

Cuina especiada com la japonesa, la nikei, la caribenya i la sud-americana. Acompanya molt bé els mariscs. Bon aliat per a l’umami.