Project Description

GRAMONA SAVINAT

Sauvignon Blanc 2017 · Demeter

INFANTERRIBLE

GRAMONA SAVINAT

Sauvignon Blanc 2017 · Demeter

STAR

gramona_pinoteamo_infanterrible
Vins de varietats forànies plantades per la nostra família després d’anys d’històries viscudes en relació a cada vi, a cada varietat. Vins que normalment es creen malgrat les tendències, a contracorrent, i que, a vegades, aconsegueixen crear-les.

Vol. 13% Varietats: 100% Sauvignon Blanc Ecològic
Descarrega la fitxa  icon_ficha Descobreix els estoigs   icon_ficha
demeter
* El segell Demeter garanteix que un vi s’ha elaborat seguint el mètode biodinàmic. A Gramona, fa al.lusió tant al cultiu del raïm com a l’elaboració del vi.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem el nostre propi compost animal i vegetal i els preparats de la nostra pròpia granja.

ELABORACIÓ

Després de la recol·lecció manual a la vinya, els raïms passen per taula de selecció. Posteriorment, premsat directe suau (del raïm sencer), tot i que utilitzem exclusivament el 35% de la cuvée sense maceració pel·licular. Decantació del most durant 12 hores. Una vegada net, fermenta en bótes de 300 litres de roure francès, de gra fi i torrat lleuger (1/3 noves, 1/3 d’un any, 1/3 de dos anys).

La fermentació es realitza entre 13 i15ºC en cambra freda. Finalment es realitza un batonnage periòdicament per aconseguir que les lies estiguin en suspensió aportant equilibri a un vi vertical, expressiu i untuós alhora.

Aquest vi respon a un perfil de sauvignon blanc del vell món l’elegància es fusiona amb la frescor. Es mostra rotund, sense renunciar a una acidesa sostinguda, i amb gran equilibri entre la personalitat de la varietat i el treball amb la fusta, que li aporta estructura i untuositat. Gràcies a la feina conscient en la viticultura, la varietat aconsegueix un òptim nivell de maduresa.

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc palla amb ribets daurats.

NAS

Bona intensitat i definició. Fruita d’os –nectarina, albercoc-, pinya i cítrics que es fonen amb un pronunciat caràcter d’herbes aromàtiques –fonoll, saba, orenga-.  Torrats fins: vainilla, nou moscada. Les notes de llevat són un reflex del treball amb les lies. En el fons trobem un subtil toc fumat.

BOCA

Pas per boca ampli i untuós, bona estructura. En via retronasal tornen les sensacions de fruita tropical, cítriques i herbàcies. Al final de boca, el toc salí i la seva acidesa resulten molt refrescants. Post-gust llarg i rotund que deixa un conjunt elegant.

HARMONIES

Interessant per acompanyar amanides, espàrrecs, tomàquets i pebrots. Formatges com el feta, el formatge de cabra o la mozzarella. Com a aperitiu, les olives, les conserves i algunes saladures li van genials. També amb mariscs i peixos. Amb el menjar japonès funciona fenomenal.

Per realçar la bellesa d’aquest vi suggerim servir-lo entre 8ºC i 10ºC i beure’l en copa àmplia per afavorir l’oxigenació i així la seva expressivitat.