Project Description

BRU DE GRAMONA

Pinot Noir · 2017 · Demeter

INFANTERRIBLE

BRU DE GRAMONA

Pinot Noir 2017 · Demeter 

STAR

gramona_pinoteamo_infanterrible
Vins elaborats per la nostra família després d’anys d’històries viscudes en relació a cada vi, a cada varietat. Vins que normalment es creen malgrat les tendències, a contracorrent, i que, a vegades, aconsegueixen crear-les.

Vol. 13% Varietats: 100% Pinot Noir
Descarrega la fitxa Els nostres estoigs
demeter
* El segell Demeter garanteix que un vi s’ha elaborat seguint el mètode biodinàmic. A Gramona, fa al.lusió tant al cultiu del raïm com a l’elaboració del vi.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Procedent de Mas Escorpí, veremem el raïm en caixes de 25kg, que posteriorment passa per la taula de selecció per fer una segona selecció del raïm. La maceració pre fermentativa a 12º i la fermentació tenen lloc en un foudre de 3.000L de capacitat. Durant l’elaboració es produeixen remoguts tradicionals poc agressius per preservar la sedositat dels tanins durant dues setmanes. Únicament s’utiliza el vi de sagnat un cop acabada la fermentació. Després del descubament s’emplenen les barriques de 300 litres de roure francès Alier (gra fi i torrat mig) on es realitza de forma espontània la fermentació mal.lolàctica i la posterior criança amb les lies fines fins a l’inici de la primavera. El vi estarà un total de 8 mesos en un 33% de barrica nova i després passarà a l’ampolla on s’arrodonirà durant mínim un any abans de sortir al mercat.

SENSACIONS 

star

VISTA

Granat de capa mitja amb rivets de color gerd.

NAS

Intens i concentrat.  Fruits  del bosc  en saó – mora, grosella negra -. Un deix floral (violeta) es fon amb les notes de criança – vainilla, pebre, fulla de tabac, records de xocolata.

BOCA

Entrada contundent, cos  mig , tanins pronunciats. A retronasal torna la fruita negra, les espècies i un apunt de tapenade. Tanca  el conjunt una llarga i viva acidesa.

HARMONIES

Carns vermelles,  aus de caça, guisats.