Project Description

GRAMONA ARGENT ROSÉ

Brut Nature · 2016 ECO

GRAMONA ARGENT ROSÉ

Brut Nature · 2016 ECO

STAR

Vol. 12% Varietats: 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay
Dscarrega la fitxa Els nostres estoigs

Utilitzem tap de suro durant tota la criança per a tots els nostres vins escumosos de més de 5 anys.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Després d’un intens treball a la recerca de la maduresa òptima es procedeix a la verema manual en caixes de 20 kg. Els raïms van a la taula de selecció i posterior entrada per gravetat a la premsa. Es premsen sencers obtenint un 50% d’extracció i separant meticulosament les fraccions. El most fermenta en bóta de roure francès de 600 i 300 litres de diversos usos a temperatura controlada en cambra freda a 14ºC. S’obté un vi base fresc, elegant de fort esquelet. Una de les consignes des del primer moment és aconseguir l’harmonia entre l’ex-pressivitat aromàtica del varietal, mantenint la seva característica tonalitat i evitar en tot moment una excessiva aportació de tanins.

Criança en rima de más de 36 mesos.

Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs i en el silenci de la cava utilitzem el tap de suro natural que possibilita les més llargues criances. Utilitzem pupitres. El remogut i el degorge es fan manualment.

LOGO_CORK-AGED-WITH-cercle-300x300 Utilitzem tap de suro durant la criança per a tots els nostres escumosos de més de 5 anys i també per a la gamma d’Argents. Els processos de rima, remogut, pupitre, degollament, etiquetat i encel·lofanat són manuals.

SENSACIONS 

star

VISTA

Sorprèn el seu color gairebé del to de la palla amb tènues reflexos com la pell de la ceba.

NAS

Subtilesa i complexitat. Floral: roselles, roses vermelles fresques. Fruits vermells: maduixes silvestres, nabius, groselles. Les notes de la criança es fonen en forma de crema anglesa i pasta de full. Un toc de vainilla i fonoll. Una nota de mineralitat (guix) es fi xa al fons del conjunt.

BOCA

Entrada molt fresca. Fina estructura fruitera vertical. Carbònic plenament integrat, cruixent que es fon amb una vivaç i sostinguda acidesa.

HARMONIES

Tot tipus d’aperitius, molt agradable amb el menjar especiat, oriental, thai, caribeny. També per a la cuina Mediterrània, és un gran aliat de la millor matèria primera.