Project Description

GRAMONA ARGENT

Brut · 2014 ECO

GRAMONA ARGENT

Brut · 2014 ECO

STAR

Vol. 12% Varietats: 80% Chardonnay
20% Pinot Noir
Descarrega la fitxa Els nostres estoigs

Utilitzem tap de suro durant tota la criança per a tots els nostres vins escumosos de més de 5 anys.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Després d’un intens treball en la recerca de la maduresa òptima, es procedeix a la verema manual en caixes de 20 kg. Els raïms van a la taula de selecció, entrada per gravetat, es premsen sencers, obtenint només un 35% d’extracció, separant meticulosament les fraccions.

Criança en rima de més de 48 mesos.

Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs i en el silenci de la cava utilitzem el tap de suro natural que possibilita les més llargues criances. Utilitzem pupitres. El remogut i el degorge es fan manualment.

Dosage moderat d’aproximadament 6 grams per litre. El licor d’expedició prové de la solera centenària. Art que respon a una tradició familiar generacional.

LOGO_CORK-AGED-WITH-cercle-300x300 Utilitzem tap de suro durant la criança per a tots els nostres escumosos de més de 5 anys i també per a la gamma d’Argents. Els processos de rima, remogut, pupitre, degollament, etiquetat i encel·lofanat són manuals.

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc pàl·lid amb reflexos verdosos.

NAS

Elegància i subtilesa. Poma golden, pinya, nectarina. Cítrics frescos: pell de llima. Acompanyen les notes de fleca: molla de pa, mantega. Flors blanques, fonoll. En el fons, tons torrats molt fins: ametlles torrades.

BOCA

Entrada fresca, bon volum en boca, cremós, de fina bombolla. Final sec de bona acidesa. En retro gust trobem la fruita blanca madura i records de fruits secs.

HARMONIES

Tot tipus de marisc, especialment les ostres, formatges, embotits, foies. Aquest escumós et farà gaudir dels més exquisits menjars.