Project Description

GRAMONA III LUSTROS

Brut Nature · 2011

Finca Font de Jui

GRAMONA III LUSTROS

Brut Nature · 2011

Finca Font de Jui

STAR

Vol. 12% Varietats: 75% Xarel·lo, 25% Macabeu
Descarrega la fitxa   icon_ficha Descobreix els nostres estoigs   icon_ficha

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Ens responsabilitzem de cada pas de l’elaboració dels nostres vins, des del camp fins l’ampolla. Collim el raïm manualment, utilitzem taula de selecció, entrem el raïm per gravetat i el premsem sencer.

Aquest escumós té un període de criança de 96 mesos.

Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs en el silenci de la cava, fem servir tap de suro, que possibilita les més llargues criances. Ús de pupitres. El remogut i el degollament s’efectuen manualment. Brut Nature, caràcter de la terra i del seu entorn. < 3 grams de sucre per litre.

LOGO_CORK-AGED-WITH-cercle-300x300 Utilitzem tap de suro durant la criança per a tots els nostres caves de més de 5 anys i també per a la gamma d’Argents. Els processos de rima, remogut, pupitre, degollament, etiquetat i encel·lofanat són manuals.

FINCA FONT DE JUI

La Finca Font de Jui consta de 22,5 hectáreas. De ellas, 15 son de xarel·lo y 7,5 de macabeo. Se extienden entre el Río Anoia (La Plana, a 100mts sobre el nivel de mar) hasta la colina de Mas Escorpí (350 mts sobre el nivel del mar), que domina el pueblo de Sant Sadurní y sus laderas de orientación sur. Con suelos de composición arcillo-calcárea, con placas arenosas junto al río y con profusión de roca en la zona más alta y seca. Gramona trabaja la Finca, como todas sus tierras, con filosofía ecológica y biodinámica.
Es una Finca de concepto bordelés, el concepto “Chateau”, que agrupa parcelas de más de una variedad, consideradas indispensables para la identidad del vino, alrededor de la bodega Celler Batlle, que se sitúa en medio de este territorio delimitado.

SENSACIONS 

star

VISTA

Color de palla amb reflexos daurats.

NAS

Bona intensitat i gran expressivitat. Fruita d’os madura-préssec, albercoc-pomes. Herbes mediterrànies-romaní i farigola. Notes pronunciades de la criança, fruits secs – avellanes, nous – crosta de pa torrat, cafè i notes especiades.

BOCA

Entrada poderosa, amb una gran estructura al seu pas pel paladar. Bombolles fines que es fonen en el vi deixant una textura de vellut.  Gran frescor i verticalitat, amb un final de boca de sensacions minerals.

HARMONIES

Es tracta d’un vi plenament gastronòmic. Gràcies a l’equilibri entre estructura, cremositat i frescor, harmonitza  amb una infinitat de matèries primeres i elaboracions. Pernil iberic, foie o carns fredes. Mariscs, peixos. carns blanques, arrossos, fins i tot també alguns plats de cullera. Paelles, marmitakos i rissottos.