Project Description

GRAMONA LA MACA

Macabeu · 2018 · Demeter

ORIGENS

GRAMONA LA MACA

Macabeu · 2018 · Demeter

STAR

gramona_origens
Vins elaborats amb varietats autòctones del Penedès.

Vol. 11,5% Varietat: 100 % Macabeo
Vi certificat amb el segell CCPAE
Descarrega la fitxa  icon_ficha Descobreix els estoigs   icon_ficha
demeter
* El segell Demeter garanteix que un vi s’ha elaborat seguint el mètode biodinàmic. A Gramona, fa al.lusió tant al cultiu del raïm com a l’elaboració del vi.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Recol·lectem manualment, fem servir taula de selecció i entrada del raïm per gravetat.

Refredament del raïm, premsat del raïm sencer i fraccionat meticulós del most. Maceració d’entre 0ºC i 5ºC amb les lies (fins a un 20%) obtingudes de les decantacions procedents de macabeus emprats per a l’elaboració de Caves de Paratge. Durant la fermentació, s’incorporen aquests preciats precursors que havien estat preservats en fred. La maceració dura de 2 a 3 setmanes.

Una part fermenta en barriques de diversos usos (més de 10 anys), no busquem aportació de la fusta però sí una lleugera mineralització. El vi passa 6 mesos a l’ampolla.

SENSACIONS 

star

VISTA

Pàl·lid de rivet brillant.

NAS

Caràcter cítric (pell de llima). Pera, fruita de pinyol (nectarina, préssec). Notes florals subtils. Amb l’oxigenació adquireix més intensitat: tons tropicals (pinya verda, mango). Herbacis (anisats, brots de fulla de vinya). En retrogust, apareixen un punt especiat i algun record dels pòsits.

BOCA

Entrada subtil i fresca, cos mitjà de textura sedosa. Acompanya una nota lleugerament astringent. Final molt refrescant de postgust mitjà.

HARMONIES

Peixos, mariscos, formatges d’intensitat mitjana, conserves. Resulta molt adequat per acompanyar tapes gràcies a la frescor i la versatilitat.