Project Description

GRAMONA MART

Xarel·lo vermell · 2019 · Demeter

ORIGENS

GRAMONA MART

Xarel·lo Vermell · 2019 · Demeter

STAR

gramona_origens
Vins elaborats amb varietats autòctones del Penedès.

Vol. 11,5% Varietats: 100% xarel.lo vermell
Descarrega la fitxa icon_ficha Descobreix els nostres estoigs icon_ficha
demeter
* El segell Demeter garanteix que un vi s’ha elaborat seguint el mètode biodinàmic. A Gramona, fa al.lusió tant al cultiu del raïm com a l’elaboració del vi.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Mart és un vi elaborat amb una varietat autòctona del Penedès que ha fregat l’extinció, però que ha ressorgit amb la força del planeta vermell: el xarel·lo vermell. La finca mare d’aquest vi és Les Solanes, una finca familiar amb una extensió de 2 hectàrees de xarel·lo de sòls argilosos i calcaris molt particulars.

Per a la seva elaboració es duu a terme una verema manual. La verema es va dur a terme el dia 5 d’agost, dia flor segons el calendari biodinàmic. El raïm es macera en fred durant 48 hores per aconseguir una extracció aromàtica i un lleuger color rosat. La fermentació té lloc en dipòsits d’acer inoxidable.

El resultat és un vi refrescant, vivaç i delicat amb marcades aromes a fruites i herbes mediterrànies tocades pel nostre terrer.

Embotellat el dia 12 de novembre de 2019, dia fruita segons el calendari biodinàmic.

SENSACIONS 

star

VISTA

Rosa pàl·lid pell de ceba amb rivets brillants.

NAS

Ric i intens amb una pronunciada expressió de fruita. Préssec de vinya molt madur, fruits vermells- gerds i maduixetes silvestres- síndria, pell d’aranja, record floral, herbes provençals i un subtil fons d’espècies –pebre rosa- .

BOCA

Entrada envoltant i llaminera, al seu pas és ampli i untuós. A la via retronasal torna la fruita i el pebre rosa. Al final trobem un nota amargant que es fon amb l’acidesa i que aporta frescor.

HARMONIES

Cuina amb espècies com la japonesa, la nikei, la caribenya i la sud-americana. Arrossos i cuina marinera. Bo per als aperitius.