Project Description

GRAMONA FONT JUI

Xarel·lo · 2015 · Demeter

ORIGENS

GRAMONA FONT JUI

Xarel·lo · 2015 · Demeter

STAR

gramona_origens
Vins elaborats amb varietats autòctones del Penedès.

Vol. 11,5% Varietats: 100% xarel.lo procedent
de raïms biodinàmics.
Descarrega la fitxa icon_ficha Descobreix els nostres estoigs   icon_ficha
demeter
* El segell Demeter garanteix que un vi s’ha elaborat seguint el mètode biodinàmic. A Gramona, fa al.lusió tant al cultiu del raïm com a l’elaboració del vi.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Verema manual i taula de selecció prèvies al premsat. Refredament de raïms per realitzar una maceració prefermentativa. Premsat del raïm sencer, fraccionat meticulós del most. Fermentació a 14º en bótes de 300 litres de roure francès (gra fi i torrat lleuger).

Algunes bótes són noves i la resta són de segon i tercer any amb l’objectiu de respectar al màxim el caràcter del raïm.

Criança amb les seves mares durant 3 mesos.

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc pàl·lid amb lleus matisos daurats.

NAS

De personalitat decidida, intens i profund. Fruita d’os madura: nespres i préssec. Poma en compota, notes amelades. Infusió de flor de camamilla, milfulles, pell d’aranja, ametlla amarga. A la copa, el vi segueix obrint-se i descobrint-nos l’estela de la seva criança; records especials, vainilla, llavors de gira-sol.

BOCA

Sedós, ampli, untuós. En via retronasal tornen les notes de fruita madura que es fonen amb un lleuger record salí que aporta tensió i vivesa. Agradable final, llarg i refrescant.

HARMONIES

Un vi amb una infinitat de possibilitats gastronòmiques. Peixos blancs i blaus. Mariscs, proposem que ho provin amb ostres. Formatges de fortalesa mitjana – suaus.