Project Description

GRAMONA FONT JUI

Xarel·lo · 2017 · Demeter

ORIGENS
 

GRAMONA FONT JUI

Xarel·lo · 2017 · Demeter

STAR

gramona_origens
Vins elaborats amb varietats autòctones del Penedès.

Vol. 13% Varietats: 100% xarel.lo procedent
de raïms biodinàmics.
Descarrega la fitxa icon_ficha Descobreix els nostres estoigs   icon_ficha
demeter
* El segell Demeter garanteix que un vi s’ha elaborat seguint el mètode biodinàmic. A Gramona, fa al.lusió tant al cultiu del raïm com a l’elaboració del vi.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Verema manual i posterior taula de selecció. Premsat del raïm sencer. Utilitzem exclusivament el most flor. Fermentació a temperatura controlada a 14ºC. Aquest vi es fermenta i es cria en bótes de 300 litres de roure francès (gra fi i torrat mig). S’utilitzen un 33% de bótes noves i la resta són de segon i tercer any per tal de respectar al màxim el caràcter del raïm. Criança amb les seves mares durant 3 mesos.

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc pàl·lid amb lleus matisos daurats.

NAS

De personalitat decidida. Expressiva fruita d’os, nespres i préssec. Cítrics madurs i codony sobre un fons herbaci – seductores notes de fonoll, llorer, romaní, farigola, herba fresca, camamilla-. Amb el temps, a la copa, el vi segueix obrint-se i descobrint-se elegant deixant de la seva criança records de closca d’ametlla, fleca fresca, nou moscada pebre blanc, vainilla en branca. Tanca una lleugera nota salina que evoca la mineralitat.

BOCA

Entrada amable, vi amb cos, ampli i untuós. A la via retronasal tornen les notes de fruita barrejades amb les salines. Tanca el conjunt una agradable sensació refrescant.

HARMONIES

Un vi amb una infinitat de possibilitats gastronòmiques. Peixos blancs i blaus. Mariscs, proposem que ho provin amb ostres. Formatges de fortalesa mitjana – suaus.