ELABORACIÓ DELS VINS

Vins

TRANQUILS

A Gramona, elaborem una àmplia gama de vins sota el paraigua de la Denominació d’Origen Penedès que complauen en diferents etapes de la vida i en diferents situacions de consum. Treballem vins de finca monovarietals i algun vi de concepte i coupage.

XAREL·LOS

Genética per a la llarga criança

Ens aliem amb una varietat única, la xarel·lo, columna vertebral dels nostres escumosos. Fa generacions ens vam adonar del potencial d´aquest raïm únic per aguantar anys de llarga criança. Destaca per la seva capacitat antioxidant, de mantenir-se fresca i viva, conservant un cos jove alhora que desenvolupa l´esperit del propi vi.

Altres vins nostres fermenten i es crien en barrica. En anyades propícies, elaborem un negre 100% pinot noir, que fermenta en foudres de roure de 3 000 litres i s’afina dins de barriques de 300 litres.

Vins

D’AGULLA NATURAL

En rosat i en blanc, s’elabora una quantitat molt limitada de vins destinada a realitzar la segona fermentació en depòsits, que ens donarà el fi carbònic natural característic del millor vi d’agulla. A Gramona són secs –sense l’addició de sucre- i pensats per refrescar-nos davant d’un bon plat.

Vins

DOLÇOS

vi__15

Els nostres vins dolços tenen el seu origen en la personalitat i curiositat innata de Jaume Gramona i en una sèrie de circumstàncies concretes, tant a la vinya com al celler.

Es classifiquen en dues famílies molt diferents, tot i que, a la vegada, es complementen: d’un costat, els vins de calor, amb el Gra a Gra, de verema tardana fermentats i criats en barriques o damajoanes.

D’altra banda, els vins de fred, amb el Vi de Glass, elaborats en cambres de fred prototips que treballen a -15ºC amb ajuda de nitrogen líquid i fermentats  molt lentament, d’un grau alcohòlic moderat (9,5) i amb 150 grams de sucre residual integrats sota una magnífica acidesa.