LA NOSTRA TERRA

Bressol dels nostres vins

play_mini

UBICACIÓ I CLIMA

Gramona es troba a la regió de l’Alt Penedès, a 30km al sud de Barcelona. El clima és típicament mediterrani, d’estius calorosos i secs i d’hiverns moderats. Escortats al nord per la majestuosa muntanya rocosa de Montserrat, les nostres vinyes es troben protegides durant els hiverns més severs.

SÒLS

En general, els nostres sòls són bàsicament franco-argilosos i calcaris, puntualment d’al·luvió al costat del riu Anoia i pissarrosos, a mida que s’apropen a Montserrat. Es caracteritzen, a més a més, per la presència de têtes de poupées, aglomeracions calcàries d’origen bacterià que mineralitzen, refresquen i enriqueixen el subsòl i, per tant, el cep.

El vi és una melodia on el sòl és la partitura, la planta, l’instrument, i el músic, el viticultor.

Lydia Bourguignon
Consultora a Gramona

PARCEL·LES

La Plana, Font Jui, Mas Escorpí o La Solana són algunes de les finques d’on procedeixen els nostres xarel·lo, macabeu, chardonnay i pinot noir.

Cultivem fins a 15 varietats diferents per a l’elaboració dels nostres vins DO Penedès i els nostres escumosos Corpinnat.

ALIANCES PER LA TERRA

Treballem sota la filosofia biodinàmica al voltant de 303 hectàrees. D’aquestes, 72 són propietat de la família i la resta provenen d’Aliances per la Terra, l’associació de viticultors fundada l’any 2015 i encapçalada per Gramona que segueix una filosofia de treball respectuosa per l’entorn. Els seus membres han seguit de manera conjunta i amb un treball col·lectiu una evolució gradual i natural que busca vivificar la terra i el paisatge al que pertanyen.