Guía Peñín


Gramona consolida el seu lideratge a la categoria d’escumosos amb sis referències al podi.
Enoteca Gramona reafirma una vegada més el posicionament dels caves d’alta volada formant par de “l’Olimp de la Guia Peñín”. En la darrera edició, la de 2018, dues de les seves anyades, Enoteca 1997 y 2002, escollides com a Millor Cava de la guia amb 98 punts, la puntuació més alta concedida en aquesta edició. Ambdues són descrites des de la guia com a caves “beneits per una amplia gamma de registres […], tot això envoltat d’una bombolla fina i un final llarguíssim i estructurat”.
A la passada edició, Enoteca 2001 es va alçar amb el títol de Millor Cava i Millor Vi , la qual cosa va ser considerada per la pròpia guia com “[…] un fet històric de gran transcendència, per obrir un nou camí en el desenvolupament d’una denominació d’origen que lluita per donar suport a les elaboracions més sofisticades […]”, ja que per primera vegada a la història del vi espanyol, un escumós és escollit com a millor vi d’una Guia. Enoteca Gramona obté 99 punts, només concedits en cinc ocasions en els 27 anys d’història de la Guia de vins més difosa i traduïda a Espanya.

Guía de Vinos Gourmets


En un rigorós tast a cegues, aquest heterogeni grup d’experts considera  Gramona, durant 18 anys, el Millor Cava. En aquesta edició Enoteca 2002 entra a la Lliga dels 99 a l’obtenir la màxima puntuació de la guia (posició que ja havia assolit la collita 2001)  i es posiciona entre els vins millor puntuats de la guia en tota la seva història.  A més, durant el 2018 III Lustros és l’escumós premiat pels lectors.

disseny_RECONOCIMIENTOS

Top most admired wine brands


Gramona ha obtingut la 26a posició en la classificació de la revista Drinks International «Top 50 Most Admired Wine Brands 2016» (Les 50 marques de vi més admirades del 2016). És la primera vegada que un vi escumós de mètode tradicional passa a formar part d’aquesta llista. També ho és per a un cava.

disseny_RECONOCIMIENTOS

The world of Fine Wine


Gramona, millor cava després del tast dels millors escumosos espanyols.
Publicació adreçada a un públic internacional exigent d’apassionats del vi. L’avaluació dels vins que es tasten no es regeix per modes, ni pel paladar d’un sol individu. L’equip de redacció està format per un nombrós grup d’escriptors especialitzats dels més respectats del món.

Article «Nobleza catalana.». «Aquest article és per als amants i bevedors regulars de xampany, perquè renunciïn a la seva ceguesa i descobreixin el que s’han estat perdent: una bombolla mediterrània de noblesa equivalent.»

«[…] Gramona, el celler amb més èxit del nostre tast».

premis02

World Encyclopedia of Sparkling Wine


Tom Stevenson i Essy Avellan: Aquests dos champagneofils igualen o milloren les puntuacions dels nostres caves a les d’alguns dels més prestigiosos champagnes.

“Celler Batlle és el millor cava i pertany per dret propi als millors vins escumosos del món”.

Essi Avellan MW
Editora de Fine Champagne

premis05

The Wall Street Journal


2011 The Wall Street Journal situa Gramona III Lustros al top mundial de vins escumosos, obrint un paradigma per al món del cava.

“S’hauran necessitat 130 anys, però després d’aquesta evidència – el tast del Gramona III Lustros – , sembla que finalment el cava ha guanyat un lloc a la taula dels top champagnes.”

Will Lyons, crític de vins.

gramona_jancis

Jancis Robinson


En el seu  últim anàlisi del sector (2015) situa, després del tast a cegues, Gramona III Lustros com el cava millor puntuat.

2016. “Gramona  are rare aged cavas that I personally like; it is very charming and really top class

premis06

The New York Times


2010 Gramona, un abans i un després del cava.

“Em recorda als grans champagnes”

Eric Asimov,
redactor en cap de vins del diari.

premis04

Wine Advocate


El 2018, Gramona se situa amb deu referències per sobre dels 90 punts.

2012 “Permeti’ns considerar el que és, sens dubte, el portfoli de caves més impressionant que els diners poden comprar”

Neal Martin

La Guía de Vins de Catalunya


El 2019, els escumosos de Gramona se situen entre els millors de la Guia un any més, després que Enoteca 2002 va ser considerat el Millor Vi Escumós per La Guia de Vins de Catalunya 2018. Amb aquesta distinció, Enoteca consolida el seu reconeixement en aquesta guia. I és que ja va ser escollit Millor Vi Escumós de l’any 2015 i Millor Vi de La Guia l’any 2013, entre totes les categories.

gramona_world_championships

The Champagne & Sparkling Wine World Championships


2013 Concurs liderat pels majors experts de vins escumosos del món amb Tom Stevenson i Essi Avellan al capdavant, nombren Gramona Enoteca Brut Nature 2000 millor Cava del mercat.

premis16

Nariz de Oro


El concurs de sommeliers en tast a cegues amb més de 200 participants en cada final, ha reconegut la qualitat dels vins de Gramona.
Considerat el millor escumós durant 4 anys.

premis09

Decanter


Primera revista de vins anglosaxona d’Europa.

Gramona se situa al podi dels vins escumosos del Penedès a la guia sobre Caves de Paratge escrita l’any 2017 per diversos Masters of Wine.

2012 “Gramona és més sumptuós i refinat del que mai vaig somiar que un cava podria arribar ser.”

Andrew Jefford

Decanter Awards

Imperial Regional trophy winner
Enoteca Brut Nature Medalla d’Or

Falstaff


2018. Celler Batlle millor cava amb 96 punts. III Lustros i Imperial l’acompanyen al podi.

premis07

Revista Wine & Spirits


2009 Top 100 Cellers de l’any

Per tercer any Gramona és considerada i convidada a la festa dels 100 millors cellers del món.

Entre els elaboradors d’escumosos convidats s’hi troben: Krug , Louis Roederer i Bollinger.

VINO Guía ABC


Des de 2008 Gramona lidera la categoría de caves amb Gramona III Lustros al podi.

“Genial nas. Integració absoluta, diferent a gairebé tot. Esplèndid cava!”

Anuario de vinos El País


Set anys al quadre d’honor amb les màximes puntuacions per al Celler Batlle, Enoteca Gramona, i III Lustros.

“El valor d’anar a contra corrent quan ningú creia en les llargues criances, la certesa del camí escollit i la realitat d’un objecte de qualitat complert col·loca aquest celler a la primera filera de l’excel·lència dels Escumosos del Món”.
“Caves dotats amb una personalitat molt acusada, un nivell en el qual no hi ha massa competència”.

gramona_mundovino

El mundo vino


Gramona ha marcat el camí  d’un estil propi amb veritable grandesa als diferents terrers catalans,  principalment al del Penedès.
Aquest prestigiós grup de tast considera Enoteca Gramona 2002 com el millor cava. Es tracta de la primera vegada que aquesta anyada és tastada per un comitè. Els resultats confirmen la continuïtat en la qualitat de les anyades de l’Enoteca.
El grup valora la “descomunal relació qualitat-preu” de Gramona III Lustros 2007. “Sobresurt la classe mundial de la sèrie Enoteca de Gramona –amb un 1997 degollat fa tres mesos imponent de frescor i delicadesa-”, sent així el vi que aconsegueix una millor puntuació.
Enoteca Brut Nature, entre els 3 millor vins d’Espanya. Es tracta d’un reconeixement als vins per la seva aportació extraordinària. El grup declara: “Considerada la culminació d’anys d’investigació i millora de la família Gramona al camp dels caves de llarga criança. Un cava que ratifica els paràmetres definitius i clars de la més alta qualitat en els escumosos”.
Gramona Celler Batlle 2002 va aconseguir el podi, mostrant uns nivells d’harmonia i elegància superiors. Els tastadors l’han considerat una anyada excepcional.
Gramona III Lustros i Gramona Celler Batlle, Millors Caves de l’any.
Gramona Celler Batlle 2000 escollit entre els 3 millors vins espanyols.

premis11

Wine Enthusiast


2010 Un de les 10 millors vins espanyols segons la revista americana.

gramona_mundo

El mundo


“Un cava a l’Olimp, Gramona causa sensació al ser tastat junt a champagnes de prestigi.”

Federico Oldenburg,
Expert conegut periodista del vi espanyol de El Mundo

gramona_expansion

Expansión – Fuera de serie


2013 “Un cava a l’Olimp. Gramona causa sensació al ser tastada junt a champagnes de prestigi”.

Federico Oldenburg, Expert periodista del vi a Espanya

“Els 25 vins espanyols que s’han de tastar abans de morir.”

Juan Manuel Bellver

premis08

Bettane & Desseauve


2006 Les plus grands vins du monde
“Gramona amb un dels 365 vins més grans del món”.

Michel Bettane,
gurú francès de la crítica de vins.

gramona_euposia

Euposia


 El diari de vi italià.

2017 “Celler Batlle obté el premi a Millor Escumós del Celler Certificat amb Agricultura Ecològica i Biodinàmica”

2014 “Aquesta icona a l’enologia Ibèrica va obrir un camí més tard seguit per molts altres inquilins del Penedès. Pot competir per elegància i caràcter amb el millor champagne”. Gramona III Lustros premiat com a millor vi escumós d’una varietat autòctona.

Beppe Giuliano, periodista y propietario de la revista.

gramona_periodico

el Peródico – Gourmet’s


Tast dels Impitoyables . El grup de tast més prestigiós de Catalunya tasta a cegues els millors caves. Celler Batlle obté la millor puntuació entre els caves de més de 30€. Imperial encapçala la classificació de millor cava de menys de 20€.

gramona_berry_bros

Berry Bros & Rudd


Un dels més prestigiosos i antics marxants de vi al Regne Unit (1698). La companyia serveix a la família reial des de temps del rei George III.

Considerats un temple del vi amb 8 Masters of Wine treballant en el seu equip.

Mai abans havia representat un cava fins que el 2011, després de conèixer Gramona, decideixen incloure aquesta regió vinícola en el seu llistat, informant al seu selecte club de compradors: “Sorprenent. Hem trobat un cava que competeix amb els grans champagnes”.

disseny_RECONOCIMIENTOS

AEPEV


Els membres de la AEPEV escullen anualment els Millors Vins i Espirituosos d’Espanya en una votació de doble volta entre més de 640 marques.

Gramona Imperial 2011 Millor Escumós.
Gramona III Lustros Millor Escumós.
Gramona Imperial màgnum Millor Escumós i Marca de Gramona Millor Espirituosos.
III Lustros 2006 Millor cava.
Celler Batlle 2001 Millor cava.
Imperial  2004 Millor cava.

gramona_verema

Verema.com


La web de vinos  de parla hispana més visitada del món compta amb la votació de centenars d’internautres.

Vi escumós de l’any Gramona III Lustros 2007.
Vi escumós de l’any Gramona Imperial 2008.
Gramona, celler amb millor trajectòria en els darrers anys.

Vi escumós de l’any Gramona Celler Batlle

Vi escumós de l’any Gramona III Lustros.

gramona_valor_eu&stilo

Valor EU&ESTILO


2014 VALOR ECONÒMIC, diari de referència a Brasil.
Jorge Luckie periodista expert en vins, inclou a la selección dels millors vins de l’any Gramona III Lustros i Xarel·lo Font Jui.

gramona_perswijn

Perswijn


2015 La revista de vins més reconeguda d’Holanda situa a Gramona Celler Batlle com a millor vi escumós en tast a cegues en el Concurs de Vins Espanyols.

disseny_RECONOCIMIENTOS

Wine Life


Gramona Imperial demostra un cop més la seva excepcional relació qualitat – preu després de ser escollit com el Millor Escumós que es pot adquirir a Holanda.

El grup d’experts de la revista Wine Life -una de les més influents del sector del vi al país-, encapçalat per l’Ambaixador de Champagne als Països Baixos, Niek Beut, després de tastar a cegues 200 referències de tot el món posicionen Imperial en el top dels vins tastats, per sobre fins i tot de coneguts champagnes.