El que ens envolta és natural Tenim el ferm compromís de treballar de manera sostenible, respectant al màxim el medi ambient en tot el procés d’elaboració dels nostres vins, tant a la vinya com al celler. keyboard_arrow_down EL NOSTRE COMPROMÍS ENG CAT ESP

El Celler Batlle és l’aposta pel respecte al paisatge i a l’ús de les energies renovables COMPROMÍS AMB LES ENERGIES SOSTENIBLES
Construït l’any 2002 mitjançant l’arquitectura bioclimàtica per reduir l’impacte mediambiental i el consum d’energia. Compta amb les certificacions internacionals de la ISO 140001 (estàndard de gestió ambiental) i la 9001 (sistema de gestió de qualitat).
L’any 2001 va rebre el Premi Europeu a l’Arquitectura Sostenible.

Slide COMPROMÍS AMB LES ENERGIES SOSTENIBLES
100% energia elèctrica renovable a tot el celler
41% ESTALVI ENERGIA TÈRMICA 54% REDUCCIÓ CONSUM ANUAL 33% REDUCCIÓ EMISSIONS DE CO2

Slide 41% ESTALVI ENERGIA TÈRMICA 54% REDUCCIÓ DE CONSUM ELÈCTRIC ANUAL REDUCCIÓ D'EMISSIONS DE CO2 33% 100% energia elèctrica renovable a tot el celler
COMPROMÍS AMB LES ENERGIES SOSTENIBLES

Vivifiquem els nostres sòls seguint les premisses de l’agricultura biodinàmica
COMPROMÍS AMB LA TERRA play_circle_outline Apliquem a la vinya únicament preparats biodinàmics a base de compost animal i vegetal i de plantes medicinals procedents del nostre hort –ortiga, dent de lleó, milfulles, camamilla, valeriana-. Així protegim l’activitat biològica del sòl i la biodiversitat de l’entorn evitant utilitzar compostos químics sintètics.
Mitjançant aquest tipus d’agricultura aconseguim un paisatge equilibrat i viu, que alhora influirà en la qualitat del raïm, fent-lo més expressiu.
Descobreix com ho fem

Busquem preservar l’equilibri natural de la flora i fauna autòctones
COMPROMÍS AMB LA BIODIVERSITAT play_circle_outline Tenim la nostra pròpia granja al cor de les nostres vinyes, on hi conviuen cavalls, vaques, ovelles, gallines, falcons, oques, ases i paons. La seva funció és tancar el cicle de la biodinàmica, ja que ens permeten obtenir els elements necessaris per a l’elaboració dels preparats i el compost.
Descobreix com ho fem

Slide COMPROMÍS AMB LA BIODIVERSITAT Llaurem amb cavalls més de 22 hectàrees
Altaïr, Divine i Corsaire són els nostres cavalls i companys de feina a la vinya.
El cavall permet llaurar la terra sense compactar-la com ho faria un tractor, afavorint el drenatge de l’aigua, la proliferació de les arreles i la seva capacitat d’arribar fins a la roca mare. Però potser el més important és el fet que ens obliga a aproximar-nos a la terra, sentint-la, olorant-la, observant-la. El fet de trepitjar-la ens permet estar atents en tot moment a tot el que hi passa.

Slide Llaurem amb cavalls més de 22 hectàrees
COMPROMÍS AMB LA BIODIVERSITAT Altair, Divine i Corsaire són els nostres cavalls i companys de feina a la vinya.
El cavall permet llaurar la terra sense compactar-la com ho faria un tractor, afavorint el drenatge de l’aigua, la proliferació de les arreles i la seva capacitat d’arribar fins a la roca mare. Però potser el més important és el fet que ens obliga a aproximar-nos a la terra, sentint-la, olent-la, observant-la. El fet de trepitjar-la ens permet estar atents en tot moment a tot el que hi passa.

Aliances per la Terra

COMPROMÍS AMB EL TERRITORI

play_circle_outline

Les aliances són indispensables per aconseguir canvis reals. Aquesta agrupació de 12 viticultors fundada per Gramona el 2015 segueix una filosofia de treball respectuosa amb l’entorn i constitueix una de les extensions de vinya biodinàmica més àmplia del Penedès, amb un total de 303 hectàrees. Treballem, aprenem i compartim la nostra experiència a la vinya de manera constant i col·lectiva.

Descobreix com ho fem

Slide COMPROMÍS AMB L’AIGUA Aprofitem les aigües pluvials per reduir el consum d'aigua
Treballem per a la seva conservació a través de l’eficiència i un ús raonable en el nostre dia a dia. Depurem les aigües mitjançant un tractament del 100% de l’abocament.
Construïm una basa per recol·lectar les aigües pluvials, que reutilitzem per al reg dels jardins i, alhora, serveix com a punt de trobada per a les aus, fomentant així una major biodiversitat.

Cel·lofana d’origen 100% vegetal i compostable
COMPROMÍS AMB ELS EMBALATGES SOSTENIBLES
play_circle_outline Elaborat pel sistema artesanal de principis del s.XX i avalat com a material compostable per l’Agència Catalana de Residus.
Tanmateix, el nostre compromís amb la sostenibilitat també es veu reflectit en la resta d’embalatges i envasos dels nostres vins, que poc a poc anem substituint per materials biodegradables.
Descobreix com ho fem

Slide 45 Tm ESTALVIADES EN VIDRE 7,2% REDUCCIÓ DEL PES DEL VIDRE DE LES AMPOLLES 48,8% REDUCCIÓ D'ENVASOS SECUNDARIS Reduïm els nostres envasos COMPROMÍS AMB ELS ENVASOS